Luciakröning och ljusmanifestation mot kvinnovåld

Söndag 25 november kröns Sigtuna kommuns Lucia i Valsta centrum. Det är första gången någonsin Lucia kröns i Valsta, och det sker i samband med en ljusmanifestation där FN:s internationella dag mot kvinnovåld uppmärksammas.

– Vi är väldigt tacksamma och stolta över att kröningen av Lucia förläggs till kommundelen Valsta. Och att den kan läggas i samband med en manifestation mot mäns våld mot kvinnor, säger SigtunaHems projektledare Lola Svensson.

Söndag 25 november utses årets Lucia i Sigtuna kommun i Valsta centrum. Kröningen sker efter en omröstning där kommunvånarna har fått möjlighet att rösta på sin kandidat.

Lucia kröns av kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Kröningen äger rum klockan 15.00 på söndag eftermiddag.

Därefter startar en ljusmanifestation med anledning av FN:s dag mot kvinnovåld. Ett antal organisationer och föreningar kommer att medverka i manifestationen.

– Vi hoppas att många kommuninvånare sluter upp kring det evenemanget, inte minst för att visa att man tar avstånd från våldet mot kvinnor, säger Lola Svensson.

Arrangörer av Luciakröningen och ljusmanifestationen är Valsta utveckling och Sigtuna kommun i samarbete med Valsta/Steninge stadsdelsförening, Mälarpiraterna och Kvinnojouren i Sigtuna kommun.

Har du frågor eller behöver ytterligare information, vänligen kontakta:

Lola Svensson
Projektledare
08-591 796 78
lola.svensson@sigtunahem.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *